Brainmetrics
UČITAVANJE...
English
Uz isticanje na web tražilicama i sponzoriranim oglasima, istaknite se i jedinstvenim tone-of-voiceom vašeg branda i sadržajem koji ćete nuditi followerima na društvenim mrežama. Na vašu sreću, imamo kreativce koji jedva čekaju od vaše firme stvoriti brand i dati vam vaše mjesto pod zagušenim tržišnim suncem. Što točno nudimo? Otkrijte čitajući dalje.

Copywriting

 

Možemo copywriting nazvati podcijenjenom, ali i jednom od najbitnijih stavki vaše digitalne kampanje.
Da se izrazimo najjednostavnije, copywriting je svaka točka, zarez, riječ, rečenica ili tekst napisan za vaš brand. Od postova na društvenim mrežama, web stranici pa do optimiziranih tekstova na svakom oglasu.
Dobar copywriting donosi izvrsne rezultate, ali sjajan copywriting donosi rezultate koje će svaki korisnik zapamtiti.

Branding / Rebranding

 

Što znači biti brand? To je pitanje koje nas pojedine tvrtke često pitaju. Odgovor je uvijek improviziran jer čvrsta definicija i ne postoji. Možemo reći da biti brand znači ustaliti vrijednosti i identitet tvrtke te način komunikacije i prepoznatljivi vizualni imidž koji će kupci asocirati s proizvodom ili uslugom koju tvrtka nudi, kao i pozicioniranje tvrtke na zagušenom tržištu. Što to za vas znači? To znači da ćemo od vaše tvrtke stvoriti brand. Ili ga nanovo izgraditi.

Content strategija

 

Kako se reklamirati, a u isto vrijeme krajnjeg korisnika zabaviti i informirati? Content marketingom.
Content marketing razlikuje se od oglašavanja po tome što se nalazi na vlastitom mediju ili kanalu (web stranici), a sadržaj koji svrstavamo pod content marketing jest:

 

  • Pisanje blogova
  • Izrada infografika
  • Izrada e-knjiga
  • Izrada Newslettera

 

Za vas ćemo, osim razrade contenta, osmisliti i samo content strategiju koja će vaš brand pozicionirati kao najrelevantniji glas među konkurencijom.

Native oglasi

 

Možemo biti duhoviti i pokušati u duhu hrvatskog jezika ove oglase nazvati domorodačkima, ali nećemo to napraviti.
Što su native oglasi? Prije svega, to su oglasi koji na prvi pogled i nisu oglasi jer se uklapaju u sam format na kojemu se pojavljuju. Iako je objašnjenje pomalo konfuzno, u praksi je to poprilično jednostavno. Radi se o, naprimjer, sponzoriranim postovima na Facebooku, storyijima na Instagramu ili rezultatima u Google tražilici.
Što postižemo domorodačkim oglašavanjem? Neometano i fluidno reklamiranje, skrojeno po mjeri svakog relevantnog korisnika.

Kreiranje sadržaja za društvene mreže

 

Pitanje od milijun dolara za svaki brand je – „kako dobiti followere i još bitnije, kako ih zadržati?“. Odgovor koji vam dajemo besplatno je – sadržajem za društvene mreže.
Za vas ćemo kreirati sadržaj prilagođen tone-of-voiceu vašeg branda, a pomoću kojeg ćemo followere zadržati, zainteresirati i na kraju – osvjestiti o samom brandu.
Kreiranje strategija komunikacije na društvenim mrežama
Kako se obraćati followerima na društvenim mrežama? Većina brandova radi početničke greške, te nemaju singularan tone-of-voice, identitet i prepoznatljivi vizualni stil.
Zato ste nam se i obratili – jer ne želite biti još jedan brand.
Strategije komunikacije se odnose na svaki post, komentar i cijeli community management aspekt.

Oglašavanje na društvenim mrežama

 

Kada pričamo o društvenim mrežama, pričamo o publici od gotovo četiri milijarde ljudi. Možemo se složiti da se radi o pozamašnoj publici.

Zašto se toj publici ne bismo izravno obraćali?

Oglašavanjem na društvenim mrežama postižemo više ciljeva – smanjenje troškova u odnosu na tradicionalne kanale oglašavanja, precizno praćenje rezultata naših kampanja uz povećanje engagement rate naše ciljane skupine.

Community management (održavanje društvenih mreža)

 

Svaki brand koji drži do svog brand imagea veliki fokus stavlja na community management.
Održavanje društvenih mreža je samo nastavak, odnosno produkt dobre komunikacijske strategije. Ukoliko je komunikacijska strategija dobro postavljena, community management je na vrlo visokoj razini.
Zašto je bitno fokus stavljati i na community management? Jer će korisnici to itekako znati cijeniti. Interakcija s korisnicima danas predstavlja, možemo to tako reći, humanizaciju branda što dovodi do toga da korisnici osjećaju puno veću prisnost s njim.